Lukjanuk nem akar megőrülni a Barum Ralin

Az orosz pilóta többször hibázott már “feleslegesen” az évek során, ezúttal szeretné ezt elkerülni, nem akar túl nagy kockázatot vállalni.

Alexej Lukjanuk jelenleg kilenc ponttal vezeti Bruno Magalhaes előtt az ERC tabelláját és reális esélye van az Európa-bajnoki címre, így most a minél több pont megszerzése és nem feltétlenül a győzelem lesz a célja a hétvégi Barum Ralin. Az orosz többször is közel állt már ahhoz, hogy legyőzze ezen a pályán Jan Kopeczkyt, de eddig még sosem sikerült neki.

“Most főleg a bajnoksággal kapcsolatos céljainkra koncentrálunk. Jó lenne a pódiumra kerülni, vagy akár annak legmagasabb fokára, de őszintén szólva nem akarunk mindent ennek alárendelni. Pontokra van szükségünk, most ez az, ami kiemelten fontos. Szeretnék harcolni Jannal és a többiekkel, nem fogok szuperóvatos lenni, a saját tempómat akarom autózni, de ugyanakkor jól kell menedzselnünk a dolgokat” – nyilatkozta Lukjanuk.

“Nagyon élvezetes ezeken az utakon vezetni, mert klasszikus ralipályákról beszélünk, nem olyan versenypályáról, mint mondjuk a Kanári-szigeteken. Dobálós, szűk, kanyargós, technikás, de mégis gyors, szóval igazán fekszik az én vezetési stílusomnak” – tette hozzá a cseh pályákkal kapcsolatban.

Related posts